Combineren van MVO-balans en Milieubarometer

De MVO-balans en de Milieubarometer sluiten perfect bij elkaar aan. De Milieubarometer is een handig instrument om je milieuprestatie en CO2-footprint te meten. De Milieubarometer laat zien welke activiteiten de grootste milieubelasting opleveren. Dat is handig bij het kiezen van milieu-prioriteiten voor je MVO-balans. Vervolgens neem je de gekozen milieuwaarden eenvoudig over in je MVO-balans. Milieubarometercirkelgrafiek

Een voorbeeld. Uit de Milieubarometer blijkt dat zakelijk verkeer een groot deel van de milieubelasting veroorzaakt (grafiek hiernaast). Wil je zakelijk verkeer in je MVO-balans opnemen? Kies dan uit de indicatoren degene die het beste weergeeft wat je wilt verbeteren, bijvoorbeeld:

  • liter voertuigbrandstof per medewerker
  • percentage fiets en OV in zakelijk verkeer
  • CO2-uitstoot van zakelijk verkeer per euro omzet

De CO2-waarden, kengetallen en ingevulde gegevens uit de Milieubarometer kunnen eenvoudig worden overgenomen in de MVO-balans.

Lees verder bij starten
Bij Koppeling met de Milieubarometer lees je de details.

Meerwaarde voor bedrijven die Milieubarometer al gebruiken

De MVO-balans vult de Milieubarometer op twee manieren aan:

  • Je kunt MVO-balans grafiekje zakelijke kilometers in de MVO-balans je belangrijkste milieu-indicatoren overnemen en voorzien van een doel. Daarna zie je snel of je op de goede weg bent om je milieudoelen te halen.
  • Je kunt je monitoring uitbreiden van milieu naar Duurzaam Ondernemen omdat je in de MVO-balans indicatoren voor bijvoorbeeld ziekteverzuim, opleidingsplaatsen of je bijdrage aan goede doelen kunt toevoegen.

Bij iedere Milieubarometer is een MVO-balans beschikbaar.

Lees verder bij starten

Ik ga de MVO-balans zeker gebruiken, we kunnen daar prachtig onze MVO-doelen mee volgen
André Gouw, Milieuadviseur Zeelandia