MVO-balans jaren splitsen

De MVO-balans start standaard als monitor van hele jaren. Je kunt dit uitbreiden naar monitoring van kleinere periodes: halfjaar-, kwartaal- of tertiaal- (viermaands) monitoring. Je behoudt altijd de jaarmonitoring. Hoe het werkt lees je hieronder.

Splitsen instellen

Jaren splitsen doet u op de pagina ‘Instellingen’.

  • Als je de splitsing wijzigt of verwijdert worden met de hand ingevulde gegevens in de MVO-balans definitief verwijderd.
  • Met de barometer gekoppelde gegevens worden natuurlijk niet definitief verwijderd. Die worden weer ge├»mporteerd uit de Milieubarometer als je de splitsing weer activeert.
  • Werk je in de Milieubarometer met gesplitste jaren, kies dan in de MVO-balans dezelfde periode. Dus als je barometerjaren hebt gesplitst in halve jaren kies dan in de MVO-balans ook halve jaren.

Looptijd

Gegevens invullen

Gekoppelde Milieubarometer gegevens

  • Bij een koppeling met de Milieubarometer verschijnen de MVO-balans waarden vanzelf. Dat geldt ook voor gesplitste jaren mits Milieubarometerjaren in dezelfde perioden zijn gesplitst als de MVO-balans; dus als je een of meer barometerjaren splitst in halve jaren en in de MVO-balans ook halve jaren.
  • Verschilt de periode of is een Milieubarometerjaar niet gesplitst dan krijg je in de MVO-balans geen cijfers (voor die perioden). Het is dus niet verplicht om (alle) jaren in de barometer te splitsen.

Handmatig ingevulde gegevens

  • Voor de gegevens die je met de hand invult in de MVO-balans kunt je de vakjes voor de gesplitste periodes invullen. Dit is niet verplicht, je kunt ze ook leeg laten.
  • Voor iedere indicator is er een kolom voor het jaarcijfer en 2, 3 of 4 kolommen daarachter voor de gesplitste periodes.

Invullen MVO-balans

Grafiek van in periodes gesplitste jaren

Bij de grafieken kun je via het blauwe knopje bovenaan switchen tussen de jaargrafiek en de periode-grafiek. Dat kan niet door elkaar heen omdat het doelvlak dan niet goed getekend kan worden.

  • Voor de periodegrafiek wordt als basis dezelfde doelinstelling gebruikt als voor de jaargrafiek.
  • Net als voor de jaren kun je de doelwaarden handmatig aanpassen.

Grafiek MVO-balans halfjaarmonitor

Balans van in periodes gesplitste jaren

Je kunt via het blauwe knopje wisselen tussen jaar en periode weergave.

Wil je, ten behoeve van een rapportage, indicatoren waarvoor geen cijfers per halfjaar/kwartaal zijn ingevuld verbergen in de balans? Ga naar instellingen en zet bij de indicator ‘tonen in balans’ uit. Dit kan ook voor een heel thema tegelijk.

MVO-balans halfjaarmonitor