MVO-balans cases

Synorga heeft twee speerpunten: kwaliteit en duurzaamheid. Het CO2-Prestatieladder-certificaat (sinds 2013) is daar een onderdeel van. Voor de jaarlijkse CO2-footprint, monitoring van de CO2-doelen en Energiebeoordeling gebruikt Synorga de MVO-balans plus Milieubarometer.

Bekijk deze case

Het UMC (Universitair Medisch Centrum) Utrecht heeft door de jaren heen al vele duurzaamheids-maatregelen uitgevoerd en meegedaan aan allerlei duurzaamheidsinitiatieven en projecten. In 2015 werd duurzaamheid verankerd in de bedrijfsstrategie. UMC Utrecht richt zich in de periode 2017-2020 op twee thema's: schone omgeving en gezond houden wat gezond is. Bij deze thema's zijn doelen vastgesteld en die zijn voorzien van meetbare indicatoren (kpi's) om de voortgang te volgen.

Bekijk deze case

MullerVisual maakte gebruik van het brancheprofiel voor de grafische industrie met een voorselectie van MVO-indicatoren. Dit zorgde voor een soepele start.

Bekijk deze case

Verhuisbedrijf Henneken werkt hard aan MVO. Ze maken jaarlijks een Duurzaamheidsverslag waarbij ze hun vorderingen illustreren met grafieken uit de MVO-balans en de Milieubarometer.

Bekijk deze case

ENGIE Services Nederland publiceerde in 2016 haar CO2-reductieplan 2019. Voor dit rapport gebruikte ze de MVO-balans om nieuwe CO2-doelen te formuleren.

Bekijk deze case

Aannemersbedrijf Broekema wegenbouw uit Groningen gebruikt de Milieubarometer om haar milieuprestatie en CO2-footprint in kaart te brengen. Het bedrijf maakt haar ambitie op gebied van milieu en MVO meetbaar met de MVO-balans.

Bekijk deze case

Stimular heeft in 2011 voor het eerst duurzaamheidsdoelen en duurzaamheidsindicatoren vastgelegd. Met de MVO-balans werden in de duurzaamheidsverslagen over 2013 en 2015 de vorderingen in mooie grafieken weergegeven.

Bekijk deze case

De bedrijfsmissie van Paree omvat People, Planet en Profit. Het bedrijf wil op alle vlakken duurzamer worden. Met behulp van de MVO-balans selecteerde het bedrijf in eerste instantie meer dan 40 doelen. Na een tweede selectieronde passen de overgebleven 20 indicatoren mooi op één A4tje.

Bekijk deze case

Een projectgroep van Amsterdamse ziekenhuizen, aangevuld met leden van Milieuplatform Zorgsector, heeft een MVO-balans brancheprofiel ontwikkeld. Dit profiel geeft ziekenhuizen een snelle en uniforme start met de MVO-balans.

Bekijk deze case

De gemeente Capelle aan den IJssel wil de CO2-uitstoot in de gemeente met 40% te verlagen in 2025; ook voor de eigen organisatie. Monitoring van dat doel leek niet zo makkelijk. Na enkele suggesties van Stimular heeft de gemeente besloten om het doel per 'bedrijfsonderdeel' te volgen en dat met de MVO-balans in beeld te brengen.

Bekijk deze case